ROTACON RC-410

Gáz tömegáram-mérő műszer

A Rotacon RC 410 -es műszer a vákuumos klórgáz adagolás technológiai folyamatában az adagolt gáz mennyiségének mérésére szolgál.

A mennyiségmérés alapja a rotaméteres (rotacsöves) mérés, ami hosszú távon a legmegbízhatóbb és nagyon sok helyen ezt fogadják el etalonnak. Itt a mérésnél nem érintkezik a klórral semmilyen fém alkatrész, a cső üveg, a golyó kerámia, a befogó PVC, tömítések anyaga viton. Az sem utolsó szempont, hogy így mindig megmarad a vizuális leolvasás lehetősége is.

Az RC410–es műszer a következő rotacsövekkel kerülhet szállításra: 75, 200, 500, 900, 1.000, 2.000, 4.000, 6.000, 10.000 g/h. A rotacsövek a jobb mérés érdekében növelt méretűek ( a vákumszabályozóban és távszabályozóban levőkhöz képest), ugyanis méretük 160 vagy 176 mm.

A műszer (ld. ábra) egy közös szerelőlapon elhelyezett két egységből áll. A bal oldali egység a berendezés lényege, a mérő és értékelő elektronika, valamint a kétsoros LCD kijelző.

A jobb oldali egység a rotacső befogó+rotacső, valamint az infravörös fénysorompó-sor. A rotacső befogó csaknem megegyezik a 10 kg/h teljesítményű Advance típusú klórozó berendezések rotacső befogójával.

Az amúgy is üzemelő klórozó rendszer vákumcsövét elvágjuk, és sorosan beiktatjuk oda a Rotacont (ami a klórozásban megszokott vákuumcső-csatlakozókkal rendelkezik a gáz be- és kimenetén) a 2. sz. ábra szerint.

A műszer mérési elve a következő: a rotacsőben lévő golyó pozícióját egy optikai szenzor érzékeli és a mikroprocesszoros elektronika ezt feldolgozza. Feldolgozás után a pillanatnyilag átáramló klórgáz mennyiségének értéket [g/h] mértékegységben kiírja az LCD kijelzőre, valamint 0-20 vagy 4-20 mA–es áramkimenetként is kiadja a mért értéket. A kijelzőn tehát látható a pillanatnyi érték, de előhívható az aktuális nap 0 órától összegzett értéke, valamint az előző nap 0-tól 24 óráig összegzett értéke is.


    Kérdezzen bátran!

    Célunk a teljes szakmai bizalom kialakítása Önnel, ezért ha bármilyen kérdése merülne fel a fentiekkel kapcsolatosan, tegye fel nekünk itt és most. Kollégánk azonnal válaszolni fog Önnek!
    [dynamictext oldal class:hidefield "CF7_get_post_var key='title'"]

    Írja be az ellenőrző kódot!
    captcha